Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  38,077 članova

  sta je od dokumentacije potrebno za pripajanje porodice/

  0 glasa
  pitano Oct 8, 2013 od leona (120 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Za sve opcije pripajanja porodice za republiku (recimo) Srbiju najbolje je uvek konsultovati UDI-jev sajt zbog mogucih promena. Uglavnom se informacije lako nalaze ali recimo odavde
  http://www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immigration/Central-topics/Family-immigration/Check-lists/Saudia-Arabia/

  Gde najvise nasih ljudi odabere opciju broj jedan (You have a spouse in Norway) ili kako mi kazemo "pripajanje porodice" i u tom dokumentu je opisan svaki dokument.
  Neki od dokumenata su nedovoljno precizno definisani, takodje nije uvek definisano sta je potrebno a sta dovoljno predati, kao na primer "The three most recent payslips" za koji vecina misli da je neophodan da bi se apliciralo za pripoj porodice. Ispod svake grupe dokumenata takodje pise i da "If applicable, a written explanation as to why the applicant cannot present one or more of the above mentioned documents" sto u praksi znaci da je moguce za pripoj porodice aplicirati cak i pre nego sto sponzor pocne da radi, i dopisati na jednom dokumentu (three latest pay slips are not available due to the fact that sponsor is still not working).

  Ja ne poznajem nikog licno koji je ovo ovako napisao i dobio dozvolu, ali mi je tako objasnila zena u nasoj ambasadi i potvrdila jos nekolicina ljudi. Naravno, norveska administracija je poznata po tome da ne vaze uvek ista pravila kod svakog sluzbenika, ali ako pogrese isprave to bez mnogo galame i stresa.
  odgovoreno Oct 8, 2013 od dakipro (28,610 poena)