Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,054 članova

  Okvirno visina mesecne plate za apotekara,diplomiranog farmaceuta(oni to priznaju kao becler) kada se odbije porez?

  0 glasa
  pitano Oct 9, 2012 od tigar965 (140 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Nasi farmaceuti sa faxom tamo u startu dobijaju licencu umesto autorizacije(do iste je deli nasjonalfag),i imaju tzv.Becelor grad,receptar.Plata okvirna oko 420.000 pocetna...zavisno opet od mesta do mesta...dakle okvirno.
  Link:
  http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/reseptarfarmasoyt

  E sad to nije sa odbijenim porezom...jer porez je jako individualna stvar ali recimo da bi prve godine placao tabelu 7350 i overtid eventualni 36%...izasao bi na nekih 26-28.000 nok netto...(kazem opet i napominjem okvirno)
  odgovoreno Nov 28, 2012 od Mirjana Savicic (10,540 poena)
  Nije mi jasno racunanje poreza. Jel moze neko da mi sracuna tacno?
  Godisnja plata je 420 000 NOK pa kad se odbije 36%poreza ispada da  je godisnja plata 268 800 NOK. I sta se jos odbija?
  Niko ne moze da ti "tacno" izracuna u krunu precizno porez,zato sto je poreska politika individualna.Ja sam napisala u odgovoru da se na regularnu platu placa porez po tabeli (a to nije 36%) vec nize a da se na prekovremeni rad ili overtid placa procenat,koji je obicno za prvu godinu 36%.Svako ima individualnu tabelu koju dobija od poreske uprave i na kojoj pise koliko se skida od plate.Uglavnom svi u Norveskoj po toj tabeli placaju porez izmedju 21-29%.Samo na prekovremeni rad ide 36-45%.
  Tako da je manje od ove sume koju si ti navela/naveo.
  Netto na tu platu gore spomenutu dakle ono sto ti dobijas cisto je nekih 26.000 nok otprilike...ne moze se precizno reci jer ti ces dobiti svoju individualnu tabelu kada se zaposlis.Nema ovde kolektivnog poreza za sve slicnog,svako placa prema licnim podacima koje daje o sebi statusu kao i visini zarade koja u pise u ugovoru o radu.Prve dve godine imas i povlastice poreske,ali prvo treba misliti o poslu pa onda o porezu.
  Pozdrav veliki.