Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,054 članova

  Osobe sa invaliditetom

  0 glasa
  Osoba sam sa blagim invaliditetom, ništa strašno što me sprječava da normalno obavljam većinu stvari ali zbog invaliditeta koji imam od rođenja (imam kraće prste na obe ruke i smanjenu funkciju zgloba desne noge) ne mogu da radim recimo na građevinama ili kao konobar, možda mogu da radim kao perač suđa ili da budem pomoćni radnik na radovima montažnih kuća ali sve je to upitno koliko bi me neko htio zaposliti...

  Interesuje me da li recimo postoji neka šansa da kada nađem posao, da lakše dobijem radnu dozvolu? Ili da li postoje neke olakšice ili čak mogu da naiđem na poteškoće?

  Ja lično nemam problem sa tim, ali me interesuje da li mi to može pomoći ili odmoći?
  pitano Jan 11, 2016 od Ai-Skynet (110 poena)

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  Za ovih nekoliko godina koliko zivim i radim u Norveskoj nisam primetio da postoji bilo kakav stav, pozitivan ili negativan. Kod mene u firmi radi nekoliko osoba sa nekom vrstom invaliditeta, na raznim pozicijama i sa raznim nivoima odgovornosti, i svi rade svoj posao sasvim regularno, sa nekom vrstom pomoci ili dodatnim alatima, ali su resultati na kraju prisutni, i od svakog se ocekuje da zavrsi to sto je preuzeo. Tako da dokle god radis svoj posao i doprinosis rezultatima, mislim da ne utice ni pozitivno niti negativno na zaposljenje. Pretpostavljam da postoje regulacije koje nalazu da odredjeni broj zaposlenih mora biti sa invaliditetom (mislim da je tako i u Srbiji) ali opet, cenim da treba da "donosis za sto" pre svega.
  odgovoreno Jan 11, 2016 od dakipro (28,610 poena)