Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
  • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.
  1. Kepingan Salju

624 pitanja

577 odgovora

385 komentara

33,511 članova

Posao arhitekte u Norveškoj

0 glasa
Poštovanje svima!
Ja sam po struci diplomirani arhitekta sa licencom. Imam iskustva u projektovanju stambenih, poslovnih i proizvodnih objekata.
Interesuje me da li je diploma arhitekte iz Srbije priznata u Norveškoj?
Zatim zanima me da li ko zna nekoga sa naših prostora da se zaposlio kao arhitekta i njihova iskustva? ....i ako zna, može li kontakt od istih?

Unapred hvala!
pitano Jan 25, 2013 od Zeljko Obradovic (-120 poena)

Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

1 Odgovor

+1 glas
 
Najbolji odgovor
Znam ja nekoliko arhitekata koji ovde rade, diploma treba da se nostrifikuje (nije priznata odmah, nakon toga jeste, valjda).
Oboje su igrom slucaja dobili posao u roku od nedelju dana i manje, doduse oboje imaju vrhunske portfolije i gomilu nagrada za svoje radove, kao i dosta iskustva sto kod nas sto u inostranstvu.

Nazalost, licne kontakte nije dozvoljeno ostavljati ovde na sajtu, ali postavi neko novo konkretno pitanje i iscimacu ih da odgovore kad nadju vremena.
odgovoreno Jan 30, 2013 od dakipro (28,530 poena)
selektovano Feb 1, 2013 od Zeljko Obradovic
Onda, možeš li da kontaktiraš nekog od njih da mi daju neke smernice, da preporuče sajtove firmi ili nazive kompanija (ako je to dozvoljeno ovde na blogu) gde bih mogao da se više informišem i apliciram za posao?
vidim da je ovo jako davno pisano al valjda ces videti.
Ja sam takodje arhitekta i imam preko 5 godina iskustva, nostrifikovao sam diplomu u norveskoj i sad sam u potrazi za poslom, imas li neku propruku kako do polsa?