Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
 • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.

  628 pitanja

  579 odgovora

  391 komentara

  39,054 članova

  Radna dozvola - Predati u ambasadi ili u Norveskoj

  0 glasa
  Zivim u Bosni,i pre neki dan sam dobila posao u Norveskoj kao helsefagarbeider,zanima me da li je bolje predati ovde kod nas papire za radnu dozvolu ili ici gore u Norge pa predati,i koliko se ceka ovde kod nas a koliko u norge??
  pitano May 19, 2013 od jelenamobil (160 poena)
  izmenjeno May 20, 2013 od dakipro

  Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

  1 Odgovor

  0 glasa
  To je diskutabilno gde je brze i niko ti ne moze dati pravi odgovor.Otprilike obrada ako ne ides na tidlig start je mesec dana otprilike.Ako je u pitanju faglært viza.I predaje se u Norge.Ako je pak sezonska dozvola,norveska policija tada ne salje dokumenta u Oslo u UDI,vec oni izdaju dozvole i ne bi trebalo da traje duze od jednog meseca.Nekada i preko ambasade ne traje dugo ali ja bih ipak dosla u Norge i predala ovde u policiji jer tada na licu mesta proveris sva dokumenta sa salterskim sluzbenicima (mada i oni znaju biti ludi),ambasada hm...nema pravila ali ja bih ipak dosla u Norge.Medjutim prvo moras preko portala da zakazes...termin u policiji za predaju papira....Nema pravila zaista gde je brze,jako je individualno i ljudi imaju razlicita iskustva.
  odgovoreno May 21, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)