Dobrodošli, ovde se nalaze pitanja i odgovori, ne diskusije niti prepirke. Registrujte se i pitajte nešto.
  • Registracija
Dobrodošli. Nadamo se da ćete naći odgovore na svoja pitanja. Imajte na umu da ovo nije forum, i da diskusija i rasprava ovde nisu konstruktivni.
  1. Kepingan Salju

624 pitanja

577 odgovora

385 komentara

33,511 članova

Radna dozvola - Predati u ambasadi ili u Norveskoj

0 glasa
Zivim u Bosni,i pre neki dan sam dobila posao u Norveskoj kao helsefagarbeider,zanima me da li je bolje predati ovde kod nas papire za radnu dozvolu ili ici gore u Norge pa predati,i koliko se ceka ovde kod nas a koliko u norge??
pitano May 19, 2013 od jelenamobil (160 poena)
izmenjeno May 20, 2013 od dakipro

Molimo Ulogujte se ili se registrujte da odgovorite na pitanje.

1 Odgovor

0 glasa
To je diskutabilno gde je brze i niko ti ne moze dati pravi odgovor.Otprilike obrada ako ne ides na tidlig start je mesec dana otprilike.Ako je u pitanju faglært viza.I predaje se u Norge.Ako je pak sezonska dozvola,norveska policija tada ne salje dokumenta u Oslo u UDI,vec oni izdaju dozvole i ne bi trebalo da traje duze od jednog meseca.Nekada i preko ambasade ne traje dugo ali ja bih ipak dosla u Norge i predala ovde u policiji jer tada na licu mesta proveris sva dokumenta sa salterskim sluzbenicima (mada i oni znaju biti ludi),ambasada hm...nema pravila ali ja bih ipak dosla u Norge.Medjutim prvo moras preko portala da zakazes...termin u policiji za predaju papira....Nema pravila zaista gde je brze,jako je individualno i ljudi imaju razlicita iskustva.
odgovoreno May 21, 2013 od Mirjana Savicic (10,540 poena)